Bad Gastein logo

 

Kurby

Kirsten ved en af de varme kilder. Meget varmt

Bad Gastein er en af Europas få "ægte" kurbyer. Her er naturlige varme kilder som anvendes i de forskellige hotellers wellness-områder.

Bad Gastein er vidt berømmet for disse kilder. Gennem århundreder har kilderne været anerkendt som helsende og lindrende for en lang række sygdomme. Det specielle ved vandet er dets høje indhold af såkaldte ædelgasser.

Det siges at vandet som pibler op fra de forskellige varme kilder har været 3600 år undervejs gennem de forskellige klippelag. Lidt tankevækkende at tænke på at det vand man tager en dukkert i kan være faldet som sne 1600 år før vores tidsregning.

Vi er da vældigt stolte og glade for vores pool- og wellnessområde på Schillerhof. Men vi må samtidig også erkende, at ønsker man for alvor at tabe kæben over overdådig luksus er der minimum to steder man skal besøge under sit ophold i Bad Gastein.

Felsentherme

Felsentherme Felsentherme må være et af alpernes mest gennemførte kurbade. Her er opvarmede udendørs pools (+36∫ C), tyrkiske bade, finske bade, vattenfall, rutschebaner og en 1000 m≤ stor spa-afdeling.

Felsentherme anvender det specielle thermalvand i alle pools. Og de anvender store mængder af det da alt vand i de forskellige pools udskiftes hver dag. Man lader således over een million liter varmt kildevand gennemsstrømme de forskellige basiner hver dag. Det betyder at man helt slipper for klor eller andre kemikalier. At bade i så friskt vand er en ganske særlig oplevelse.

I sæsonen 2004-2005 brugte man mere end 100 millioner kroner på en ombygning af det berømte bad som er sprængt ind i klipperne (felsen = klippe på tysk). Vi kan kun anbefale et besøg på stedet. Det er noget ganske særligt som man helt sikkert ikke finder mage til hjemme i Danmark.

I finder Felsentherme lige overfor banegården ved Stubnerkogel-liften.

Gasteiner heilstollen

Heilstollen Den anden - om muligt endnu mere spektakulære - kur-attraktion er Gasteiner Heilstolen. "Heilstollen" er et gammelt tysk ord, som bedst kan oversættes med "healende grotte". Heilstollen er et tunnelsystem serviceret af et lille tog.

Oprindelig var det en guldmine tilbage fra år 1600 - 1700 og i 1940 fandt man denne grotte med Radon indhold og varme på ca. 44 grader C, samt en høj luftfugtighed . I 1946 fandt de ud af, at ved at kontrolere radon, varme og luftfugtigheden, har det en helbredende effekt på kroppen og stedet er idag meget besøgt.

Det er påvist at Heilstollenterapi er virksom overfor kroniske:

  • sygdomme i bevægelsesapparatet
  • luftvejssygdomme
  • hudsygdomme
Og tjener til generelt velvære.

Terapiformen er godkendt og tilskudsgivende fra flere europæiske lande - og der pågår pt. et arbejde med den danske gigtforening med at få det officielt anerkendt som helsende.

Man bør besøge heilstollen uanset om man ønsker en behandling eller ej. De tilbyder nogen såkaldte "kig-ind" besøg af kortere varighed.

Mellem 8. januar og 24. april 2008 er der hver tirsdag kl. 14.30 mulighed for et såkaldt "Sneak-in-visit".

ÿnsker man at vide lidt mere - og stadig uden egenlig behandling - tilbyder de hver torsdag i skisæsonen nogen såkaldte Ski-relax-sessions. Det sker hver torsdag kl. 16.00 i det såkaldte "Stollenkurhaus" i Bˆckstein. Det varer til ca. kl. 19 og koster 27 Euro.

Vi kan kun anbefale et besøg - det er en meget speciel oplevelse. Man finder Heilstollen over Böckstein - mellem Sport Gastein og Bad Gastein.

Ønsker man at vide mere om egentlige kurophold bør man kontakte heilstollen direkte. De har en folder på dansk som forklarer flere af de medicinske forhold som vi ikke skal kloge os på.

Heilstollen

 
 

Thomas & Sibylle | Esther Aggebos Gade 58, 3.tv.| 8000 Aarhus C | Denmark | mail@alpeferie.dk