Bad Gastein logo

 

De forskellige delområder i Bad Gastein

Bad Gastein består af 4 forskellige delområder. Man har godt nok typisk liftkort til hele Ski Amadé men man har som udgangspunkt rigeligt i de 4 nærområder. Nedenfor vores subjektive vurdering af de forskellige steder.

Graukogel

Skiløb fra 1.079 m.o.h. til 2.007 m.o.h.

Graukogel er liften som ligger lige udenfor lejlighedens hoveddør. Graukogel er en udfordring for dygtigere skiløbere. Børn og begyndere bør ikke lige starte her.

Alle pister ned er lange og relativt svære.

Graukogel er det mindst "turistede" af de forskellige områder - så har man ønske om at stå på ski lidt for sig selv og opleve fornemmelsen af at være de eneste på bjerget er Graukogel stedet.

Er man til dybsne og sneforholdene er til det, er Graukogel således også stedet. Her er masser af skovskiløb, ikke et øje, læ og tilpas stejlt. En sand powderhimmel som ikke mange andre har opdaget. Det er i parantes bemærket her de lokale tager hen når de står på ski.

Er der udsigt til en skidag med dårlig sigt og/eller vind er Graukogel også et godt sted at være - de mange træer giver god sigt og læ.

Eneste minus ved Graukogel er at man ikke kan stå på ski dertil fra de øvrige steder... men hvad gør det også når nu det ligger lige udenfor døren.

Dog skal man også vide at lifterne op ikke er topmoderne 8-stole med varme i sæderne. De er fra en tid hvor man nød turen op i ligeså høj grad som turen ned.

Er man på træningstur medbringende porte og spørger man liftselskabet forinden er det også typisk her man får lov at sætte sine porte op. Der er et afhegnet område specielt beregnet til porttræning.

Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel

Skiløb fra 860 m.o.h. til 2.300 m.o.h.

Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel er det største forbundne område af nærområderne.

For at komme dertil fra lejligheden skal man køre 5 minutter i skibus. Skibussen holder lige udenfor døren.

Der er stor faldhøjde på mange pister i det område - over 1000 meters faldhøjde kan gøre selv den bedste skiløber lidt træt i lårene. Hele området hænger utroligt godt sammen og er forbundet af hurtige, moderne stolelifter og kabiner.

En lang piste som vi ofte selv nyder er den såkaldte "the Hohe Scharte Nord". På pistekortet er den markeret som piste nummer H 1). Den er over 8 km lang og har en faldhøjde på knap 1.500 meter. Der er meget effektivt skiløb der.

Det er også i det område man bør tage hen med børn og begyndere. I skizentrum Angertal ligger "KIDS Park". Børnenes egen park på 8000 m2. Her er mulighed for at lege og lære, og rullebånd gør det nemt for børn at komme igang.

Ved toppen af Stubnerkogel-liften er der med liftkort fri adgang til et såkaldte "Fun Center" - 300m2 med bl.a. internet-adgang, børnebiograf, bordfodbold, playstation, etc.

Sportgastein

Skiløb fra 1.590 m.o.h. til 2.650 m.o.h.

Det tætteste man kommer på højalpint skiløb uden at være på en decideret gletscher. Den høje højde gør Sportgastein ekstremt snesikkert, med en endog meget lang sæson, som strækker sig fra november til maj.

Det er også i Sportgastein man finder egentlige skiruter - dvs. markerede off-piste ture. Er I så heldige at der falder et "dump" mens I er i byen og har I mod på lange off-piste-ture er Sportgastein et must.

Man bør være varsom med at tage børn og begyndere med til Sportgastein. Specielt i dårligt vejr kan det være et barskt sted. Der vil ofte være dårlig sigt i skidt vejr, da hovedparten af skiløbet er over trægrænsen. Men på solskinsdage - be there!. Sneen er som hovedregel perfekt - selv i sæsoner, hvor det er grønt på de fleste andre destinationer. Der falder i gennemsnit 10 meter sne om året i Sportgastein.

Området hænger ikke sammen med de øvrige områder, så man skal dertil med den gratis skibus.

Dorfgastein - Grossarltal

Skilø fra 850 m.o.h. til 2.003 m.o.h.

Dorfgastein - Grossarltal er et rigtigt familievenligt område. Brede velpræparerede pister med masser af plads kombineret med mange hyggelige hytter. Meget velfungerende liftsystem som giver mange km effektivt skiløb. Her er også plads til tonsernes carvingski.

Fra flere toppe kan man se Østrigs højeste bjerg "Grossglockner".

Den nemmeste måde at komme dertil går via "Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel". Kør på ski til Bad Hofgastein og hop på en af de gratis skibusser og kør til Dorfgastein.

Normalt vil man måske tænke at det virker lidt bøvlet med at køre med skibus fra lokalområde til et andet. Men deres bussystem er virkeligt velfungerende, så reelt er det ikke et problem man bemærker. Med liftkort er det gratis og de kører ca. "konstant".

En rigtig sjov feature ved dette delområde er at man kan få vist udførlig statistik for sin skidag. På www.skiline.cc kan man angive en kode der fremgår af ens liftkort og få vist hvor mange højdemeter man har kørt, hvor mange km. på ski man kørt, hvor mange lifte man har anvendt etc. Se eksempel.

Powder pistevisning i Bad Gastein. Af vores søn som kører i Dortgastein, Sportgastein og Graukogel. Optaget i påskedagene 2008

 
 

Thomas & Sibylle | Esther Aggebos Gade 58, 3.tv.| 8000 Aarhus C | Denmark | mail@alpeferie.dk